Eclat is een familie bedrijf en is opgericht in 1979. De avontuurlijke Frits Kraaij Sr. ging in de jaren 50 naar Zuid Afrika. Hier kwam hij voor het eerst in contact met diamanten. De uitstraling en fonkeling van de diamanten raakte hem zo dat hij besloot zich hierin te verdiepen. In Amerika werd onder andere een opleiding met als specialisatie diamanten gevolgd.

De oprichting van Eclat

Na zijn omzwervingen kwam hij in 1978 terug naar Nederland en besloot daar zijn eigen bedrijf op te richten. Het werd Eclat wat de fonkeling van de diamant betekent in het frans. Eclat is nu uitgegroeid tot een volwassen familiebedrijf met een grote collectie sieraden en horloges.

Familiebedrijf

Beide zoons van Frits Kraaij Sr., zijn al even gepassioneerd in sieraden en diamanten. Kosten nog moeite worden gespaard om ieder jaar met de mooiste moderne collecties in de winkels te komen liggen. Altijd de hoogste kwaliteit natuurlijk. De toonaangevende beurzen worden bezocht. Hier worden de nieuwste trends en mode bekeken. In het atelier worden daarna door vakbekwame goudsmeden de mooiste sieraden gemaakt. Ieder jaar worden deze getoond op onze website en in brochures. Ook de 3e generatie van de familie Kraaij is inmiddels in het bedrijf vertegenwoordigd.

Kwaliteit voor alles

Eclat werkt altijd met de allerbeste kwaliteit diamanten en goud. Bij ieder sieraad wordt duidelijk vermeld welke kwaliteit goud en diamant wordt gebruikt. Ook het gewicht van de diamanten, de caraten, worden altijd duidelijk vermeld. Op onze pagina’s ‘alles over kunt u alles lezen over kwaliteiten, gewichten en slijpvormen van diamanten en goud. Eclat werkt uitsluitend met natuurlijke echte diamanten. Bij Eclat worden geen goedkopere laboratorium diamanten gebruikt.

De collecties

Eclat heeft altijd een grote collectie complete sets. Dus bijvoorbeeld ringen met een bijpassend collier en oorknoppen. Al dan niet met groeibriljant. Alliance en solitair sieraden. Edelstenen gecombineerd met diamant. Voor iedere smaak is een een passend sieraad.