“Wat is het mooi geworden!” is de reactie als er van oude bloedkoralen, granaat of gitten weer een nieuw en eigentijds sieraad is gemaakt. “Ook dit jaar organiseren wij weer een Week van de kraal”, vertelt Wieke Raap van juwelier Daniëls in IJsselmuiden. De editie 2018 is daarmee de 4e editie waarmee de juwelier weer op een grote belangstelling mag rekenen.

“In de week van de kraal, die van 30 oktober t/m 2 november georganiseerd wordt, bieden wij de mogelijkheid om de waarde van uw boerensieraden te laten bepalen”, vertelt Gert. “Meneer Lotterman verzamelt al meer dan 40 jaar klederdrachten en aanverwante sieraden en mag zich met recht specialist noemen op dit gebied”. In vorige edities kwamen mooie boerensieraden en –voorwerpen op tafel te staan. Naast historische sieraden, zijn onder andere ook mutsebellen, Bijbelsloten, beugeltassen, oorijzers en schoengespen welkome voorwerpen voor meneer Lotterman.

We geven ook weer een tweetal demonstraties rijgen en knopen. Op de woensdag- en donderdagochtend biedt Annemarie de mogelijkheid mee te kijken bij haar werkzaamheden. Annemarie geeft tips om je eigen parel-, gitten- en bloedkoraal sieraden te vermaken of herstellen.

“We heten u van harte welkom! Houd wel rekening met wachttijden.”

Gert & Wieke Raap

Onze agenda

  • dinsdag 30 oktober 13:30-17:00 dhr. Lotterman, waardebepaling en verhalen
  • woensdag 31 oktober 10:00-12:00, Annemarie, workshop rijgen & knopen
  • donderdag 1 november 10:00-12:00, Annemarie, workshop rijgen & knopen
  • vrijdag 2 november 10:00-15:00 dhr. Lotterman, waardebepaling en verhalen