Het ondernemen is in de tweede corona lockdown een flinke uitdaging, waarin we ons een geheel andere werkwijze hebben aangemeten. Konden we in de eerste lockdown nog gewoon open zijn, nu moet onze winkeldeur gesloten blijven. Alleen voor reparaties mag nog maar één klant de winkel binnen. Dat betekent dat we alleen nog maar batterijtjes plaatsen en alle mogelijke reparaties verrichten.

Elke dag starten we met het beantwoorden van een paar appjes, mailtjes en voicemail berichten. Een veelgestelde vraag is of we nog open zijn en of er een afspraak gemaakt moet worden voor een batterijwissel. En ons antwoord is steevast: “Voor reparaties zijn we van dinsdag tot en met zaterdag open van 10 tot 5 en je hoeft daarvoor geen afspraak te maken”.

Het nieuwe normaal heeft zijn mooie kanten. Zo belde een oudere dame of ze in de winkel een zilveren babyplaat armbandje voor haar kleinkind kon kopen. Helaas lukt dat nu niet, maar de geboorteartikelen kunnen wel vanuit onze Lockdown Special besteld worden. Deze lieve oma kon de coronamaatregelen niet waarderen en vroeg of we de armbandjes aan huis konden laten zien. Die middag reed ik de lange brug over en stond ik op het afgesproken tijdstip voor haar deur. De keuze was al snel gemaakt en het cadeautje werd aan de keukentafel ingepakt. De betaling volgde met de mobiele pin en eerdaags zal één van de jonge ouders het armbandje laten graveren…

Meer info over onze openingstijden en hoe wij de winkel hebben ingericht lees je hier.

Gert Raap