Het ondernemen is in de tweede corona lockdown een flinke uitdaging, waarin wij als juweliersgezin behoorlijk hebben moeten schakelen. Konden we in de eerste lockdown nog gewoon open zijn, nu moet onze winkeldeur toch echt gesloten blijven. Alleen voor reparaties mag slechts één klant de winkel nog binnen. Dat betekent dat we alleen nog maar batterijtjes plaatsen en horloges en sieraden repareren. Maar er kan meer…

Wij hebben géén webshop en dat lijkt in deze coronatijd een nadeel te zijn. In korte tijd hebben we daarom onze eigen Lockdown Specials samen gesteld en online geplaatst. En we hebben de etalages als een ware kijkshop ingericht. Middels appjes, mailtjes, telefoontjes en een heus kijkshopformulier komen de bestellingen nu binnen! Gelukkig maar!

We hebben het winkel zijn opnieuw moeten ontdekken. En eigenlijk hopen we dat dit niet gaat wennen! We hebben een winkel vanwege het klantcontact, de atmosfeer en entourage waarin de klant een sieraad koopt of een mooie set trouwringen uitzoekt. Met een webshop, een folder, social media tools en de allerhande moderne snufjes van tegenwoordig is een winkel niet te vervangen! En hoe knap de knappe koppen uit Den Haag of ons gemeentehuis ook mogen wezen, het nieuwe  normaal -met een lege winkelstraat- is het einde van een leefbare stad en dorp.

Maar goed, wij groeien deze tijd in creativiteit in zowel de winkel als in ons huis. Behalve dat we nieuwe vormen van PR en verkoop voor onze winkel uitproberen, ontdekken we onze schrijf, teken en schilder talenten onder leiding van Greetje Rigterink. Greetje is nu onze cursusleider aan huis nu het in het buurtcentrum niet meer kan. Het is mooi om te zien hoe ieder kind en ook wijzelf nieuwe materialen gebruiken en er prachtige kunstwerkjes ontstaan.  Het is nu maar een schot voor de boeg, maar als de winkels ooit eens open gaan, behoort een expositie in de winkel tot een goede optie.

Meer informatie over onze openingstijden en de winkel vind je hier.

Gert Raap