Service

Wilt u uw sieraad laten graveren of repareren? Dan bent u ons aan het juiste adres. Ook kunt u bij ons oorgaatjes laten zetten. Wij geven vooraf aan wat de reparatie kost en wanneer uw bestelling gereed is. Kleine reparaties kunnen wij soms op de dezelfde dag al uitvoeren.

 Openingstijden / Afspraak maken

 Wij zijn van dinsdag t/m vrijdag geopend van 09.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.  Op afspraak zijn we op vrijdagavond open van 19.00 tot 20.30 uur

Service

Wij vinden persoonlijke service vanzelfsprekend en dus:

  • Geven wij bij aankoop van een horloge een jaar lang garantie op de batterij
  • Geven wij bij aankoop van een horloge twee jaar garantie op het uurwerk
  • Geven wij bij aankoop van een sieraad één jaar garantie (uitgezonderd coatings)
  • Registreren wij de aankoop van uw horloge / sieraad in ons klantensysteem
  • Controleren we bij het vervangen van een batterij ook het horloge op beschadigingen
  • Controleren wij GRATIS uw zettingen van uw sieraad

 

Oorbelletjes zetten

Wij zetten oorbelletjes vanaf 5 jaar en adviseren om dit bij voorkeur ná het diploma zwemmen of een vakantieperiode te doen.

Wij gebruiken STUDEX oorbellen voor het plaatsen van nieuwe oorbelletjes. Dit doen wij hygiënisch, één voor één en nagenoeg geruisloos. Wij hebben hiervoor een ruim aanbod STUDEX oorbelletjes voor kinderen en volwassenen.

 

Graveren

Bij Juwelier Daniëls graveren wij de naam GRATIS bij aankoop van een cadeau. Wij graveren sieraden, horloges en geboortegeschenken in ons eigen atelier. Met de te graveren sieraden van MY iMenso en Names4ever zijn erg geschikt voor persoonlijke lasergravures. Daarnaast werken wij samen met een handgraveur voor bijzondere graveeropdrachten.

Wij graveren uitsluitend juweliersartikelen en artikelen die bij ons gekocht zijn.

 

Taxaties

 Wij kunnen -na diefstal- helaas geen taxatierapport opstellen van artikelen die wij niet gezien hebben, wij kunnen soms wel helpen bij een opgave voor de verzekering.

 

Oud goud

De goudkoers staat momenteel bijzonder hoog! Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs nemen wij oud goud in voor contante uitbetaling of een nieuwe aankoop.

Reparaties

Wij werken samen met enkele gespecialiseerde ateliers om uw horloges en sieraden naar uw wensen te herstellen of te vermaken. Wij geven vooraf aan wat de reparatie kost, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan. Kleine (service)reparaties worden veelal dezelfde dag verricht.

Sieraden

Voorkom dat uw sieraden in contact komt met chemische verzorging- of reinigingsmiddelen en huidcontact bij zware fysieke inspanning. Ons advies is om sieraden om te doen, nadat crèmes en parfums zijn aangebracht en geen sieraden te dragen tijdens schoonmaakwerkzaamheden en sporten. Met name platings, parels en edelstenen kunnen onherstelbaar beschadigd raken.

Voorkom dat sieraden verbuigen. Doe sieraden af voor het slapen. Met name omegacolliers en oorbellen kunnen onherstelbaar beschadigd raken. Als een sieraad verbogen is of niet goed sluit, kunnen wij deze vaak bijstellen terwijl u wacht.

Sieraden van zilver en goud vertonen op termijn sporen van oxidatie. Zilver verkleurd. Beide edelmetalen kunnen met een poetsdoek of een badje in optimale staat gehouden worden.

Sieraden van zilver en goud zullen bij het dragen (binnen te korte tijd) krassen vertonen. Kleine krasjes zijn zelf te verwijderen met een polijstpoetsdoekje.

Bewaar sieraden in een stevige bewaardoos, bij voorkeur sieraden, afzonderlijk van elkaar verpakt, in katoenen of plastic gripzakjes. Dit voorkomt krassen.

Platings

Sieraden van zilver, voorzien van een plating, zoals geel verguld of wit gerhondinerd, kunnen uitsluitend verzorgd worden met een (zachte) poetsdoek. Een plating is een laagje edelmetaal op (edel)metaal, in uiteenlopende combinaties, waar je met extra zorg mee om moet gaan. Polijsten is niet mogelijk. Naar gelang de PH-waarde van de huid en de temperatuur (zomer / sauna) en normale slijtage, zullen sieraden opnieuw van een plating voorzien moeten worden. Met name platings op ringen en armbanden zijn erg gevoelig voor slijtage.

Parels en Edelstenen

Sieraden met parels en edelstenen kunnen worden schoon gemaakt met een zachte poetsdoek. Parels en bloedkoraal worden met een vochtige doek schoon gemaakt, maar voorkom dat deze door en door nat worden. Bloedkoraal is helder rood te krijgen door op te wrijven met een tipje babyolie. Doorzichtige edelstenen worden verzorgd met een borsteltje en lauw en licht sopje. Niet transparante edelstenen worden verzorgd met een katoenen doek, water veroorzaakt onherstelbare beschadigingen.

Veelvuldig dragen van parels bevordert de glans van de parel. Bewaar parels, bij lang opbergen, met een licht vochtig watje in een plastic gripzakje om uitdrogen te voorkomen. Dit geldt ook voor opalen. Laat edelstenen niet in zonlicht of water liggen. Warmte en vocht kunnen veelal onherstelbare verkleuring veroorzaken.

Diamant

Sieraden met een diamantzetting moeten jaarlijks op slijtage gecontroleerd worden. Dit helpt het verlies van een kostbare briljant te voorkomen. Enkele briljantsieraden geven de mogelijkheid om o.a. een solitair ring binnen 2 jaar na aankoop te laten groeien in steen grootte. Zie hiervoor het bijgeleverde certificaat. Hierin staan de voorwaarden van de leverancier en de specificaties zorgvuldig in omschreven.

Laat diamantsieraden jaarlijks door ons controleren en schoonmaken. Dit helpt verlies van het sieraad of een briljant te voorkomen. Dit verzorgen wij op vertoon van uw aankoopbon of certificaat onder service. Draag geen ringen naast een diamantring, uitgezonderd de hiervoor bijpassende sider ringen, waardoor de zetting onnodig snel slijt en eventueel een diamant verliest. Let op: met een diamant kan in oppervlaktes zoals glas gekerfd worden.

Zirconia’s

Een zirconia is een synthetische edelsteen, veelal een synthetische diamant. In tegenstelling tot een echte diamant, worden zirconia’s op termijn dof en onherstelbaar beschadigd. Zirconia’s zijn verkrijgbaar in veel kleuren.

Enkele tips betreft onze merken:

De stoppertjes van Bellini, Tedora en Q-beads, alsmede de JewelPops van Kameleon zijn voorzien van een rubber ringetje. Deze ringetjes blijven soepel met een druppeltje babyolie. Oude ringetjes kunnen wij vervangen door een nieuw rubber ringetje.

In de medaillons van MY iMenso kunnen maximaal vier munten of een opvulring worden geplaatst. Het medaillon moet soepel kunnen sluiten. Let op: een te vol medaillon veroorzaakt onherstelbare beschadigingen aan het medaillon of accessoires. My iMenso heeft hierover een uitgebreid informatie folder beschikbaar.

 

Horloges

Quartz uurwerk

Horloges met een quartz uurwerk functioneren doordat een kwartskristal in combinatie met een batterij een regelmatige impuls afgeeft aan het elektronisch uurwerk. Zodra de batterij leeg raakt, geeft het kwartskristal amper of geen impuls meer aan het uurwerk, zodat het horloge achter loopt of stil staat. De batterij dient vervangen te worden.

Automaat, kinetic & solar uurwerk

Horloges met een automaat of kinetic uurwerk functioneren optimaal bij een drager die een actief leven heeft. Door normaal te bewegen windt een automaat de veer van het mechanisch uurwerk op. Een kinetic quartzhorloge laadt de batterij op d.m.v. een rotor met een toerental van 100.000 rondes per minuut. De energiereserve bij een opgeladen kinetic horloge is minimaal 5 maanden. Een solar quartzhorloge laadt de batterij d.m.v. een ultra efficiënte zonnecel onder de wijzerplaat, ongeacht de kleur van de wijzerplaats of lichtbron: zon of kunstlicht. Drie uur zonlicht geeft voldoende energiereserve voor minimaal 3 maanden volledige duisternis. Een kinetic of solar horloge heeft geen batterijwissel nodig.

Batterij vervangen

Wij vervangen de batterij van een horloge, veelal terwijl u wacht. Het vervangen van een batterij vergt echter enige tijd, aangezien wij dit met aandacht en zorg doen. Wij plaatsen bij voorkeur kwikvrije batterijen. Binnen een jaar na aankoop van een horloge in onze winkel, plaatsen wij een GRATIS batterij.

Wij plaatsen een batterij in horloges t/m 10 bar, maar testen het horloge NIET op waterdichtheid. Wenst u het horloge gegarandeerd waterdicht, dan sturen we deze opdracht naar onze horlogemaker. Dit geldt tevens voor alle horloges vanaf 15 bar én de exclusieve horloges.

Exclusieve horlogemerken maken gebruik van eigen gecertificeerde ateliers die ook de batterijwissels verzorgen. Wij raden aan om hier gebruik van te maken.

Waterdichtheid

Horloges tot en met 5 bar (50 meter) waterdichtheid hebben een beperkte waterdichtheid, waarbij wij in het algemeen douchen en zwemmen afraden vanwege het grote risico op condensvorming én vochtschade. Horloges vanaf 10 bar (100 meter) zijn en blijven waterdicht, mits iedere vijf jaar (of om de 2 batterijwissels) álle waterdichtheidringen vervangen worden.

Een batterijwissel waarbij het horloge gegarandeerd waterdicht én getest moet zijn, dan sturen we de opdracht naar onze horlogemaker. Een waterdichtheidtest is echter een momentopname. Waterdicht is waterdicht en is het horloge niet waterdicht, dan wordt een prijsopgaaf doorgegeven om dit te verhelpen.

Onderhoud

Wij raden het in het algemeen af om met een horloge te douchen of zwemmen, tenzij het horloge voor de duiksport ontworpen is. Chloor-, zout en badwater kunnen het horloge aantasten, in het bijzonder de coating en de leren horlogeband.

Een leren horlogeband heeft een levensduur van ca 1,5 jaar. Om deze te vervangen hebben wij een uitgebreide collectie leren banden op voorraad of bestellen desgewenst het originele merkbandje.

Garantie

Als u een sieraad of horloge bij Juwelier Daniëls koopt, krijgt u de volledige garantie die u mag verwachten.

Op onze horloge zit altijd 24 maanden garantie op het goed functioneren van het uurwerk, maar niet op glasschade, kastschade, kroon- en drukknoppen, het bandje, de batterij en de waterdichtheid. Ook vervalt de garantie op uw horloge als er sprake is van waterschade, het horloge geopend is, een ongeval en/of bij het ondeugdelijk of onjuist gebruik van het horloge. Onder ‘onderhoud’ vind je alles wat je van horloges en de waterdichtheid wilt weten.

Op onze sieraden geven wij een garantie van 12 maanden op verlies van een diamant, edelsteen of zirconia, alsmede een breuk door fabricagefouten. Onder ‘onderhoud’ vind je tips en alles wat je van sieraden wilt weten.

Wij kunnen garantie alleen in behandeling nemen op vertoon van een aankoopbon of certificaat. Bewaar de aankoopbon of het certificaat dus goed.

 

Coulance & Service

Bij schade, binnen twee maanden na de aankoopdatum en welke buiten de boven genoemde garantie vallen, zoeken wij een passende oplossing. Onze leveranciers werken hier meestal niet aan mee, maar wij willen dat u blij bent en blijft met de aankoop die u bij ons gedaan hebt. Wij doen dit onder service.

Ruilen/Retouren

Ruilen of retourneren kan uitsluitend op vertoon van de kassabon binnen acht dagen na de aankoopdatum. Afgeprijsde, gedragen, beschadigde en op maat gemaakte artikelen kunnen niet retour of worden geruild.

Als u een product retourneert, ontvangt u een tegoedbon. Deze tegoedbon is twee jaar geldig. Wij geven geen geld retour.

Over ons

Wij hebben een actuele en kwalitatief uitstekende sieraden- en horlogecollectie. Vandaar dat we een uitstekende garantie en service bieden.

We hebben een brede collectie zilver en gouden sieraden in huis. De kleinsten hebben keus uit een ruim aanbod kindersieraden met ringetjes in alle maten en veel kleurtjes. Daarnaast hebben we een ruime collectie mooie oorsieraden, hangertjes, armbanden en kettingen in diverse schakels en in alle lengtes en breedtes op voorraad.

Naast deze huiscollectie bieden wij prachtige collecties van designmerken als Bastian Inverun, NOL, Coby van den Bor, Boccia Titanium en Dutch Classics. Elk merk onderscheidt zich in eigen ontwerp, stijl en karakter. Van modern strak tot een klassiek romantische vormgeving.

Met het merk MY iMenso  ontwerp je zelf je eigen sieraden. Van ringen tot medaillons, wissel kleuren en prints bij je outfit en maak je sieraad extra persoonlijk met een gravure.

En natuurlijk hebben sieraden voor de man!  In zilver, goud, titanium of edelstaal. Bekijk hier al onze sieradenmerken.

 

Historie

Juwelier Daniëls komt voort uit een familietraditie dat zijn oorsprong kent in 1904. De winkel werd in 2002 begonnen als nevenvestiging van Juwelier Reuyl in Kampen. In 2011 hebben Gert en Wieke Raap (derde generatie) de winkel, onafhankelijk en op eigen koers varend, als zelfstandige juwelier voortgezet.

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen vacatures.